Gyakori kérdések

Kérdések és válaszok a purhab szigeteléssel kapcsolatban
Purhabszigetelők.hu - Purhab szigetelés országosan, kedvező áron - Szigetelés referenciák

A lehető legkisebb időráfordítással és előkészülettel tudok-e jó szigetelést választani?

Ha purhab szigetelést választ, akkor igen, mivel egy kézben van az anyag szállítása és befújása is. Nincs egymásra várás.

Tudok-e költséghatékony szigetelés típust és vastagságot választani, mely nem csak a a szabványoknak felel meg, de hosszútávon képes csökkenteni a fűtés és hűtés költségemet?

Igen, mivel nem nem kell külön anyag és munkadíjjal számolni. Egyben kalkulálható.
- ha megvan, hogy hova szeretné a szigetelést használni, akkor kiválasztható oda a megfelelő purhab és a hozzá tartozó anyag vastagság is, mely új építés esetén megfelel az előírásoknak, felújítás esetén az elvárásoknak és az igényeknek

Miként lehetne a lehető legvékonyabb szigeteléssel a lehető leghatékonyabb szigetelést elérni?

Néhány kérdést megválaszolva eldönthető, hogy a nyitott és zárt cellás purhabot válasszunk.
- zárt cellás purhab szigetelést, akkor érdemes választani, ha szükségünk van lépésállóságra és/vagy kevés helyünk van a szigetelés elhelyezésére
- nyitott cellás purhabot érdemes választani, ha nem kell lépésálló felület vagy nagyobb vastagság is rendelkezésre áll.

Pl. 13 cm zártcellás purhab helyett használhatunk 22-25 cm nyitott cellás purhab szigetelést is.

Megoldható-e, hogy a szigetelésnél betartsák a technológiai lépéseket és elkészülte után is tartós maradjon a szigetelés?

A gyári technológiák tökéletesek. Csak a gyakorlatban munkaerő hiány és idő hiány van. A kivitelezők jó esetben egy hozzértő vezető irányításával készítik el a rétegrendeket. Megveszik a jó szigetelést, de már a gyártó által javasolt „drága” kiegészítőket legtöbbször nem. Nem oldják meg legtöbbször a párazárást tökéletesen.
Ami hosszú távon tönkre teszi a szigetelést, mivel pára kerül a szigetelő anyagba és az átnedvesedés hatására csökken a hőszigetelő képesség és akár a szálas anyag összeesését és lecsúszását eredményezi.
Purhab választás esetén, ha megfelelően szórják fel nem lehet később szigetelési képesség változás.

Miként biztosítható, hogy a helyiségek sarkaiban ne jelenjen meg a hőhidak miatti vizesedés és penész idővel?

A hőhid elkerülése csak abban az esetben lehetséges, ha légtömören összezárják a homlokzati fal szigetelését a födém/szarufa közbeni szigeteléssel.
A légtömör szóban van a lényeg. EPS lapra szálas anyagot nem lehet csak ráteríteni és nem lehet légtömörré tenni. Legtöbb esetben max. rádobják a koszorúra a födém/szarufa szigetelést. Sok esetben nem is rakják rá a koszorúra, így pont a ház leggyengébb pontját nem szigetelik szakszerűen. Ez pedig a sarkok és a födém felüli falszakaszok nedvesedését és penészesedését okozza.
A helyben szórt purhabnál nincsenek hőhidak, hiszen a homlokzati falon elhelyezett EPS táblákat összefújják a födém vagy szarufaközbe fújt szigeteléssel.
Szinte az egyetlen biztos megoldás.

Kérjen ajánlatot!

Keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, az üzenetekre 24 órán belül válaszolni fogunk.
Ajánlatkérés